Wat te doen om een riool te ontstoppen

Riool ontstoppen

Niets is zo vervelend als een verstopt toilet of afvoerputje. Het lijkt ook altijd dat deze verstopt raken net voor bijzondere momenten. Komen net jouw verjaardagsgasten of je nieuwe liefde over de vloer, is het toilet verstopt. In deze blogpost vertel ik je hoe je hier eenvoudig vanaf kunt komen. Een riool ontstoppen is nog eenvoudiger dan het lijkt. Ik geef tips en tricks hoe jij in een handomdraai van een verstopte leiding kunt afkomen.


Optie 1: Kokend water

Een trucje uit de oude doos is het gebruik van kokend water. Door de warmte kan vuil dat is gaan ophopen loskomen en kan de ontstopping verholpen worden. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en giet het in bijvoorbeeld het verstopte toilet of doucheputje. Wacht een aantal minuten en herhaal deze actie. De verstopping kan direct verholpen zijn en het water kan weer eenvoudig wegspoelen.


Optie 2: Soda

Je kunt optie 1 ook combineren met optie 2. Schoonmaakzout, oftewel soda, heeft bijna elk huishouden wel standaard in huis. Giet een kopje soda in de verstopte leiding en laat het minimaal vijftien minuten intrekken. Giet vervolgens kokend water door de leiding voor het beste resultaat. Het zout kan vet aanpakken en verstoppingen loswringen. Het is een eenvoudig, maar zeer effectief trucje met spullen die de meeste mensen gewoon in huis hebben.


Optie 3: Ontstoppingsmiddelen

Je bent echt niet de enige met verstopte leidingen in huis. Daarom zijn er ook genoeg producten op de markt om te helpen. Een riool ontstoppen gaat erg eenvoudig met de juiste middelen. Zoek een middel dat niet te agressief is voor jouw leidingen en ben binnen een paar minuten van de verstopping af. De producten werken vaak erg eenvoudig en hebben een langdurig effect. 


Optie 4: De loodgieter

Lukt het toch niet om zelf van de verstopping af te komen? Dan kan het zijn dat jouw verstopping toch wat hardnekkiger is. Neem dan zo snel mogelijk contact op met een loodgieter. Veel loodgietersbedrijven maken gebruik van een 24/7 regeling en zijn dus snel bereikbaar. Je kunt dezelfde dag nog op professionele wijze van de verstopping afkomen. Wil je zeker zijn van het optimale resultaat? Dan is het inschakelen van een loodgieter de beste optie.  Een verstopt riool is erg vervelend. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig zijn er veel manieren waarop jij zelf van de verstopping af kunt komen. Lukt het niet, of ben je bang dat je de leidingen beschadigd? Schakel dan een loodgieter in voor het ontstoppen van het riool. Kijk bijvoorbeeld op Bosvelt Klein groep.


Delen